Csupa Nő 2013 LOSZ enteriőr – Exhibition Booth Interior

„A HUNGEXPO által megrendezett „Csupa Nő” kiállításra (2013. szeptember 05-08.) felkérést kapott a Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ), ahol a cél egy trendi és előremutató enteriőr megalkotása volt. Mint szokásos, a LOSZ előző évben díjat nyert tervezői kapták meg a lehetőséget a stand megtervezésére és kivitelezésére:
Vagyis Mi, az „Év Lakberendező Teamje 2012” cím birtokosai…

A tervezői csapat: Dr. Németh Gábor és Szentgyörgyi Ágota, az „Év Lakberendező Teamje 2012”, illetve Ács Erzsébet a LOSZ Elnöke volt. A tervezők szerették volna megmutatni, hogy ezekben az ínséges időkben (amikor az építőipar gyengélkedése kihat az ingatlanpiacra és a bútor, illetve lakberendezői igényekre) is lehet és kell különlegeset és elegánst alkotni, amihez (még!)* meg is vannak a hazai partnerek. *(kiemelés tőlem)

Az elképzelt enteriőr egy 30m2-es területet foglal magába, mely akár egy kisebb lakóparki garzonnak is megfelelhet. Mi lehet jellemzőbb, és a „Csupa Nő” kiállítás témájához illőbb, mint egy hálószoba-fürdőszoba kombináció, ahol a nemes anyagok, a visszafogott színek, és bútorok mindegyike egy a 30as/40es éveiben járó, sikeres nőről árulkodnak.

A lakás elképzelt lakója egy még szingli, ám komoly kapcsolattal rendelkező hölgy. Az enteriőr elegánsan megágyazott királyi ágya pihenésre csábít, különleges technikájú kidolgozása extrém kényelmet és gondtalan pihenést garantál. Csak egy lépés innen a kád és a mindent elnyelő gardrób, mely utóbbiban – tervezői elképzelés szerint a polcon sorakoznak a szebbnél szebb női cipők, és hozzájuk való táskák.

A világítótestek kiválasztásánál szempont volt a megfizethető design darabok alkalmazása. A fürdőkádat, és a mellette álló friss formatervű vízcsapot egy paraván választja el a társalgóul szolgáló ülőbútoroktól. A sarokban egy kortalan eleganciát sugárzó, antik tükörrel borított, antilopszarv-szerűen csavart lábú fésülködőasztal, franciásan frivol párducmintás ülőkével. Igazi „budoár” hangulat. A falakon egyedi festmények – melyekkel egy valós lakást még személyesebbé tehetünk.

Az egész enteriőr képe a nagy gondossággal, bútordarabonként összeválogatott eklektikán alapul, melybe beleférnek a családtól örökölt bútorok és tárgyak éppúgy, mint a frissen vásárolt, extravagáns darabok. A Hollywood-i csillogással megspékelt franciás hangulat, és a keserédes magyaros feeling mesteri párosításának eredménye. Díjnyertes lakberendezőink a rendelkezésre álló szűkös forrásokat maximálisan kihasználva alkották meg az elképzelt életteret, és tárják a látogatók elé…”
(eddig az idézet, a hivatalos LOSZ sajtóanyagából)

És most lássunk pár fotót, hogy mi is valósulhatott meg a fenti számítógépes látványtervekből
(további képek alul a képgalériában):

Az enteriőrben megjelenő cégek (szponzoraink):
Elter (világítás, lámpák) – www.elter.hu
Flairspring (bútorok és dísztárgyak)- www.flairspring.hu
Ginko CityPlant (növénydekoráció) – www.novenydekoracio.hu
JAB (textíliák, függönyök, díszpárnák) – www.jab.de
Komandor (gardrób megoldások) – www.komandor.com/hu/
Kludi Design (csaptelepek) – www.kludi.com
LuxuryBeds (ágyak, ágynemű) – www.lixurybeds.hu
Parador (parketta és padlóburkolatok)- www.paradoronline.hu
Schneider Electric (kapcsolók, konnektorok, villanyszerelés) – www.schneider-electric.com
Solthy Viktória (festő, portré) – www.viktoriasolthy.com
Trilak (beltéri és kültéri festékek) – www.trilak.hu
VS2000 (fürdőszoba szaniterek) – www.vsfurdoszoba.hu

Categories: