Bemutatkozás

Tervezői hitvallás

Bár a célok közösek, van egy vékony határmezsgye építészet és lakberendezés között. A mérnök ismeri a téralkotás matematikai és mértani összefüggéseit, és házat tervez a testednek. A lakberendező érzi a színek és hangulatok varázsát, és a térből otthont teremt a lelkednek.

Dr. Németh Gábor

Hagyományokból táplálkozva, de a mai kor modern elemeit is felhasználva, ám mindig a megbízó érdekeit szem előtt tartva – ez a mottóm. Legyen bár New York, Madrid, Milano, vagy Budapest, nagyváros avagy vidék, az elegáns és jól használható terek, a kényelem és otthonosság az, amire mindannyian vágyunk.

Hiszek abban, hogy a lakberendező egy olyan szakember, aki segíti megbízóját abban, hogy a végeredmény minden képzeletet felül múljon. A képzelet és együttműködés eredménye így egy olyan otthon lesz, mely személyre szabott és magától értetődő mire megszületik. A jó tervező a kliense legbelsőbb gondolatait hozza felszínre és valósítja meg.

Az igazi lakberendező a megbízója szükségleteit, életmódját és ízlését szem előtt tartva soha nem magának tervez, a létrejött végeredmény – stílustól függetlenül – a kliense személyiségét tükrözi.

Nincs két egyforma lakás. Minden munka különböző és egyedi, ezért minden klienssel speciális figyelemmel és törődéssel foglalkozom.

Az Ön otthonát hozzuk létre, ezért fontos, hogy az olyan kényelmes legyen, amennyire csak lehet – és ez nem csak a végeredményre vonatkozik, hanem már a tervezési folyamatra is.

Hívjon fel, írjon e-mailt, keressen meg – lehet, hogy többet segíthetek lakása otthonossá tételében, mint most gondolná.

Lakberendezői portré

Gyermekkorom óta vonz a szépség, az esztétikum és a kihívás. Már akkor is szerettem rajzolni és formatervezni, ám – az akkor még nem is létező lakberendezés helyett – elsőre mégis praktikusabb szakmát választva az orvosegyetemen diplomáztam. Bár látszólag messze van az orvostudomány és a lakberendezés egymástól, ám valójában mindkettő átlagon felüli empátiát, azaz beleélő és problémamegoldó készséget, illetve precíz munkát igénylő kézügyességet igényel.

Korábbi munkáim során abban a szerencsében volt részem, hogy beutaztam Európát, Észak Amerikát, sőt Afrika több országába is eljutottam. Mindenhol nyitott szemmel járva az adott kultúrkör esztétikáját magamba szívtam és elraktároztam, így most lakberendezőként az ott szerzett vizuális ismereteknek nagy hasznát veszik megbízóim.
Egy amerikai cégnél eltöltött több mint egy évtized alatt „fertőződtem meg” az észak amerikai kultúra szeretetével, ezért nem véletlen, hogy az USA és Kanada multi-kultúrájú hatásokkal átszőtt hangulata gyakran visszaköszön munkáimban (és idehaza kevesen képesek olyan autentikus AMERIKAI enteriőrt alkotni, mint én), ám épp oly szívesen tervezek modern minimál vagy retró-stílusú, illetve afrikai és ázsiai hangulatú enteriőröket is.

Publikációim több, hazai lakberendező szaklapban megjelentek (SzépLak, MiOtthonunk, Konyhatippek, Fürdőtippek, Nappali Háló & Dolgozó Piac, Konyha & Fürdő Piac), írásaim a Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ) internetes portálján is (www.lakberendezok.hu) olvashatók.

A Lakberendező Szövetség aktív tagjaként éveken át a LOSZ Web-csoport vezetője voltam, 2009-ben megválasztottak a LOSZ Elnökség tagjává, és azóta több ciklusra újraválasztottak.

Az ÉV LAKBERENDEZŐJE pályázaton 2005-ben 3.helyezett lettem, 2006-ban a közönságszavazatok alapján 1.helyezést értem el. 2007-ben felkértek az őszi BNV-n a Lakberendező Szövetség TREND-SZIGETének egyik enteriőrjének megtervezésére. Társammal a 2009-es Hansa-Geberit pályázatra benyújtott terveinkkel elnyertük az 1. és 2. helyezést is. A 2012-es „ÉV LAKBERENDEZÓJE” pályázaton elnyertük az „Év Lakberendező Teamje” megtisztelő címet…