Barbie álomotthon Malibuban

Ki ne ismerné a Barbie babát? Lányok milliói játszottak (játszanak) vele világszerte, és sokuknál e szenvedély megmarad, olyannyira, hogy elkötelezett gyűjtőkké válnak. A Barbie időről időre megújulva, ikonikus alakjává vált a huszadik századnak – és, ki gondolná: őnagysága már erősen korosodik, hisz túl van az ötvenen…

A Barbie-kultusz odáig fajult, hogy erősen hatott a lakberendezésre is. Itt, most, egy ilyen otthon bemutatása következik. A híres amerikai lakberendező, Jonathan Adler a Barbie Doll 50. születésnapja alkalmából tervezte ezt az enteriőrt, a Malibu Barbie’s cég részére. A 3500 négyzetméteres lakás Kaliforniában, Malibu-ban található. Tartozik hozzá egy garázs is, amiben egy valódi Barbie Volkswagen Beetle parkolt, persze talpig pinkben. A ház otthont ad a Barbie Múzeumnak, melyben tucatnyi baba és egyéb kiegészítő van kiállítva, köztük az egyik legértékesebb ritkaság: a No#1 (1959) Barbie Doll, mely az első szériás játékbabát jelenti, illetve más érdekesség a Mattel cég archívumából (pl. Andy Warhol és Donald Baechlor festményei).
Maga a lakás igen elegáns – mondhatni puccos – enteriőrt kapott. Ha már barbie-stílusban fogant, akkor beleadott mindent a lakberendező. Megtalálhatók benne olyan különlegességek, mint pl. a több kiló Barbie hajból készült csillár, a napsugarat imitáló 65 babából álló Barbie tükör, és egy gardróbszekrény egy rakás egyforma barbie-pink cipővel tömve. A hálószoba és a gardróbszekrény – ahogy el is várnánk – vibráló pink, hogy azonosulhassunk Barbie őnagyságával.

„Az összes munkám közül, Barbie’s híres Malibu-i álomházának megalkotása volt az egyik kedvencem” – nyilatkozta Jonathan Adler – „Barbie álomkliens volt, mert nincs férje és gyereke, akik befolyásolhatták volna, így szabadon ereszthettem fantáziám és nem kellett visszavenni a glamour-ból.”Mindez, giccs a javából, ám a lakberendezőnek köszönhetően mégis elviselhető.

A Barbie baba másokat is inspirált. Álljon itt példának a Kartell cég híres akril széke, a Louis Ghost – természetesen barbisítva. További képek a Jonathan Adler által lakberendezett Barbie otthonról alul, a képgalériában. Érdemes rákattintani…

Nos Barbie imádó lányok, asszonyok: ki szeretne hasonló lakást? Csak egy telefon, és kezdhetjük is…
Forrás:
Digdigs.com
Jonathan Adler:
http://www.jonathanadler.com/interior_design.php
http://www.shoppingblog.com/blog/3100917
http://www.thefacultylounge.org/2009/03/jonathan-adlers-magnificent-malibu-dream-house-why-is-this-a-law-issue.html

Categories: