Etno-eklektika Budapesten – An Ethno-Eclectic Interior

E lakás tulajdonosa jazzbalett táncosként egy holland vándorcirkusszal a világ számos pontjára eljutott, de leginkább Mexikó ragadta meg. A nagy utazások után, élménnyekkel és világjáró tapasztalattal hazatérő tulajdonosnő szerette volna, hogy a vele történt élmények, szóval saját egyénisége különleges lakást teremtsen az átlagosnak mondható kis alapterületű lakásból. A kérdés sokkal inkább az volt, hogy a merészség, a sokszínűség hogyan fog egységet alkotni, hogy a funkciók is megmaradjanak.

Az alig 40nm-es lakás lakberendezője Szentgyörgyi Ágota volt, akinek minden tudását latba kellett vetni, hogy ebből a kis alkapterületből a maximumot kihozza.

Kiváló térnyerő ötlet volt a konyha és az előszoba egyesítése, sőt, még a mosógép is ide került, lévén a nagy fehér háztartási gépnek sehogy se lett volna helye a mexikói hangulatú fürdőben, melyben viszont helyet kapott egy eredeti, mexikói talavera mosdókagyló. A konyha-előszoba egyszerű szín- s formavilágú együttesét igazi színorgia ellenpontozza a hálóban és a nappaliban. Az egyszerű IKEA szekrények színes ruhát kaptak, mindenhol felbukkan egy-egy intenzív tónusú szobor. Az egész olyan, mintha egy napfényes ország művészlakásában lennénk, ahol a bohókás eklektika mégis valahogy ellazít….

A lakást bemutatta a SzépLak magazin (2008/9. szám), aminek internetes verziója az alábbi linket olvasható:
www.szeplak.hu/lakasbemutato/51
Lakberendező: Szentgyörgyi Ágota
Fotó: Berényi János

Categories: