Lakberendezői portré

Dr. Németh Gábor
lakberendező / enteriőr-tervező
Az "ÉV LAKBERENDEZŐJE - 2006"
pályázat 1. helyezett közönségdíjasa.
Az "ÉV LAKBERENDEZŐ TEAMJE - 2012"
LOSZ Elnökségi tag

Gyermekkorom óta vonz a szépség, az esztétikum és a kihívás. Már akkor is szerettem rajzolni és formatervezni, ám - az akkor még nem is létező lakberendezés helyett - elsőre mégis praktikusabb szakmát választva az orvosegyetemen diplomáztam. Bár látszólag messze van az orvostudomány és a lakberendezés egymástól, ám valójában mindkettő átlagon felüli empátiát, azaz beleélő és problémamegoldó készséget, illetve precíz munkát igénylő kézügyességet igényel.

Korábbi munkáim során abban a szerencsében volt részem, hogy beutaztam Európát, Észak Amerikát, sőt Afrika több országába is eljutottam. Mindenhol nyitott szemmel járva az adott kultúrkör esztétikáját magamba szívtam és elraktároztam, így most lakberendezőként az ott szerzett vizuális ismereteknek nagy hasznát veszik megbízóim.
Egy amerikai cégnél eltöltött több mint egy évtized alatt "fertőződtem meg" az észak amerikai kultúra szeretetével, ezért nem véletlen, hogy az USA és Kanada multi-kultúrájú hatásokkal átszőtt hangulata gyakran visszaköszön munkáimban (és idehaza kevesen képesek olyan autentikus AMERIKAI enteriőrt alkotni, mint én), ám épp oly szívesen tervezek modern minimál vagy retró-stílusú, illetve afrikai és ázsiai hangulatú enteriőröket is.

Publikációim több, hazai lakberendező szaklapban megjelentek (SzépLak, MiOtthonunk, Konyhatippek, Fürdőtippek, Nappali Háló & Dolgozó Piac, Konyha & Fürdő Piac), írásaim a Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ) internetes portálján is (www.lakberendezok.hu) olvashatók.

A Lakberendező Szövetség aktív tagjaként éveken át a LOSZ Web-csoport vezetője voltam, 2009-ben megválasztottak a LOSZ Elnökség tagjává, és azóta több ciklusra újraválasztottak.

Az ÉV LAKBERENDEZŐJE pályázaton 2005-ben 3.helyezett lettem, 2006-ban a közönságszavazatok alapján 1.helyezést értem el. 2007-ben felkértek az őszi BNV-n a Lakberendező Szövetség TREND-SZIGETének egyik enteriőrjének megtervezésére. Társammal a 2009-es Hansa-Geberit pályázatra benyújtott terveinkkel elnyertük az 1. és 2. helyezést is. A 2012-es "ÉV LAKBERENDEZÓJE" pályázaton elnyertük az "Év Lakberendező Teamje" megtisztelő címet...

Lakberendező partnerem: Szentgyörgyi Ágota

enteriőr-tervező
Mestervizsgás lakberendező
Az "ÉV PÁLYAKEZDŐ LAKBERENDEZŐJE - 2010"
pályázat 1. helyezett szakmai és közönségdíjasa.
Az "Év Lakberendező Teamje - 2012"

"Kevés pályakezdő lakberendező mondhat magáénak olyan izgalmas világjáró tapasztalatot, mint Szentgyörgyi Ágota. A világ számos pontjára eljutott, de leginkább Mexikó ragadta meg." (SzépLak magazin)

A Junior Art Lakberendezési iskola egyik legtehetségesebb diákjaként végzett, és azóta is számos sikeres tervezés fűződik nevéhez.
2010-ben mind a - neves építészekből, belsőépítészekből álló - szakmai zsűri, mind a lakberendező kollégák szavazatai alapján, elnyerte az "ÉV PÁLYAKEZDŐ LAKBERENDEZŐJE" címet.
2012-ben megszerezte a lakberendező mester-kurzus elvégzésével járó diplomát.
A Lakberendezők Országos Szövetségének tagja.

Különleges stílusérzékkel nyúl minden enteriőrhöz - munkái messze nem átlagosak.
Szereti az eklektikus és ethno stílusokat, de otthonosan mozog az "EURÓPAI" lakberendezési stílusokban is. Imád extrém színekben és formákban gondolkodni, szívesen használja a neves tervezők, nemzetközi kortárs designerek bútorait, berendezési tárgyait az általa megálmodott enteriőrökben...

A férfias és a nőies, a tradicionális és a forradalmian modern, a nyugodt és a bohém...
Kettőnk munkája tökéletesen kiegészíti egymást - megbízóink osztatlan örömére.

Talán ezért is nyertük el 2012-ben "Az ÉV LAKBERENDEZŐ TEAMJE" megtisztelő címet, a szigorú (neves építészekből és belsőépítészekből álló) szakmai zsűritől...

Ha felkeres, Önnek is szívesen segítünk lakása (rendelője, irodája, étterme, stb.) otthonossá és egyedivé tételében!
Írjon e-mail, vagy telefonáljon a további részletekért...

Gábor személyes honlapja:
http://americandesign6.wix.com/lakberendezo

Ágota személyes honlapja:
http://agotaszentgyorgyi.wix.com/lakberendezoShare |