Trend-sziget - BNV 2010 - Exhibition Booth Interior

A HUNGEXPO minden évben felkéri a Lakberendezők Országos Szövetségét (LOSZ), hogy - a több éves hagyománynak megfelelően - alkossa meg a "Trend-szigetet" az őszi BNV-re. Ezt a feladatot a LOSZ Elnökségének döntése értelmében minden évben az előző év pályázatnyertes, díjazott lakberendezői kapják meg. Mivel a HANSA-GEBERIT pályázat első és második helyét is mi nyertük meg, így 2010-ben mi a kiválasztottak közé tartoztunk.

A 2010-es kiállítás szlogenje "VÁROS ÉS VIDÉK - ELMOSÓDOTT HATÁROK". A tervezők a vidék és nagyváros ellentétét járták körül enteriőrjeikkel.
A rendelkezésünkre álló 12x14 méteres teret 2 enteriőrre bontottuk, az egyik közel 80nm-es térben egy nagyvárosi, metropolitan-stílusú enteriőr jött létre, míg az installáció másik oldalán egy azonos méretű vidékies, new-country stílusú otthont hoztunk létre.

Idézet a sajtóanyagból:

"Koncepció: Az előzetes elképzelések szerint a városi enteriőr egy modern, nagyvárosi stílushoz igazított lakást jelenít meg majd. A tervezők egy tetőkertet is megálmodtak, jelezvén a városi ember azon vágyát, hogy valami zöld vegye körül. Ezzel szemben a vidékies életmódot hirdető enteriőr a lassúbb életmód mellé teszi le voksát. A külső kert, a lágyabb vonalak nyugalmat árasztanak, ami kell is a városi nyüzsgés után...
A várost és a vidéket egy gyerekszoba fogja összekötni, mely akár jelképként is felfogható: ahogy a gyerekek kirepülnek, változhat az életmódjuk is. Megfigyelhető, hogy, amíg fiatalok vagyunk, ragaszkodunk a városi nyüzsgéshez, ám amint "révbe értünk" és gyerekvállalásra adjuk fejünket, azonnal az egészséges élet, a jó levegő és a vidéki nyugalom válik elsődleges szemponttá. Aki teheti, kiköltözik a városon kívülre, elővárosokba, vagy mélyebbre, vidékre. Az európai környezetben egyre inkább hangsúly helyeződik a társadalom mobilitására, ami e "kiköltözést" is támogatja.

A LOSZ lakberendezői ezt az életérzést szeretnék megragadni, és bemutatni a BNV-re kilátogatóknak."

Mindebben párosunk - a BNV-re kilátogatók, és a lakberendező kollégák véleménye szerint is - ismét különlegeset és maradandót alkotott...

A tervezői csapat:

Country-team:
- Dr. Németh Gábor (2009-es Hansa-Geberit pályázat 1. és 2. helyezett)
- Szentgyörgyi Ágota (2009-es Hansa-Geberit pályázat 1. és 2. helyezett)
- Nagy Valéria ("Év pályakezdő lakberendezője 2009" pályázat nyertese)

TV riport

Interjú a BNV LOSZ Trend-szigeten Kiss Diánával: a lakberendezésről, az enteriőr tervezésről és a lakberendező által megspórolt forintokról, mely ide kattintva megtekinthető:
www.youtube.com/watch?v=Vqzz3TNRIvsShare
|